Support

Help! Mijn IT-er is bang zijn baan te verliezen door Azure

Azure heeft de toekomst! Daar geloof ik in. Alleen, mijn IT-er is op z’n zachtst gezegd niet enthousiast. 

En dat snappen we, want je wordt onzeker als je het gevoel hebt dat je baan op de tocht staat. Maar gelukkig, daar hoeven ze zich echt geen zorgen over te maken. Hij wordt een stuk zekerder na het lezen van deze blog. 

Want hun werk wordt niet minder, alleen anders! 

Zo zorgt Azure ervoor dat zijn werk nieuwe uitdagingen krijgt en leuker wordt. 

Dit verandert er door Azure en maakt het werk van jouw IT-er leuker

Met Azure werk je in de Cloud. En die Cloud verandert en verbetert zich elke dag. Er komen elke dag nieuwe mogelijkheden bij. Het bijblijven en verbeteren van de omgeving wordt met Azure dus echt een belangrijke taak.

Veel IT-ers onderhouden nu al servers. Daar hebben ze een database opgezet en als er een patch of de hele server kapot is, moet hij die zelf maken. Daarnaast moeten ze zelf op zoek naar veiligheidslekken, zorgen dat de firewall goed werkt en met updates de veiligheid van jouw data en het gebruiksgemak van jouw software verbeteren. 

Met Azure verandert dat werk maar een klein beetje. 

Het fysieke werk doet Microsoft. Jouw IT-er moet problemen blijven signaleren en regelen dat het opgelost wordt. Updates gaan veelal automatisch. Je moet alleen de medewerkers informeren over de nieuwe functionaliteiten die er bijgekomen zijn.  

En lukt dat niet helemaal? Dan hoeft hij niet nachten wakker te liggen, want dan lossen wij het (samen met hem) op! 

Tegenwoordig is een goede firewall niet meer voldoende om jouw data 100% te beveiligen. Zeker met het gebruik van de Microsoft Cloud niet. Dit vraagt een andere kijk op IT beveiliging. We zorgen er samen voor dat je omgeving voldoet aan alle wetten en regels, zoals de AVG. En heeft jouw IT-er geen verstand van die juridische aspecten van IT? Dan leert je IT-er dat samen met ons.  

En dat is voor hem leuk, want zo krijgt hij door Azure meer kennis en nieuwe uitdagingen. Want hij is verplicht op de hoogte te blijven van IT-ontwikkelingen. 

Kortom, door Azure voert jouw IT-er de regie: wat gaat er veranderen en wat zijn de gevolgen voor mijn systemen? En hij blijft up-to-date, want hij leert elke dag. 

Van werend naar lerend. Wat vind je IT-er hiervan? Laat ons dat weten!

Neem contact op

Azure is een van onze diensten als managed service provider. Klik op een van de links om meer over een van deze onderwerpen te lezen.

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA. Bekijk het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van Google.