Support

Wat is Azure?

Microsoft Azure: goedkoper werken op de computer van een ander

Heeft jouw bedrijf nog eigen servers in het pand staan of huur je een stukje ruimte in een datacenter waar jouw servers staan? Ontdek dan nu hoe jouw bedrijf veel geld kan besparen met Microsoft Azure. Dit is het moment, nu er veel economische onzekerheid is, om te ontdekken dat Azure wel zekerheid biedt. 

Als je eigen servers hebt, is het elke 3 tot 5 jaar raak: die servers moeten vervangen worden. Coronavirus of niet. Au! In een klap moet je even een enorm groot bedrag aftikken. 

Tuurlijk, je neemt de afschrijving netjes mee in de begroting en je hebt het misschien wel een aantal keer meegemaakt maar het went niet: elke keer weer doet de investering pijn. Bah. 

Zelf heb je geen omkijken naar je servers. Je IT-er of je Cloud-leverancier regelt je servers, laptops, software en andere IT allemaal. Jij hoeft alleen maar te betalen…

Maar dat is dus een hoog bedrag. Daarom zou het best fijn zijn als je die investering in servers en hardware wat kunt verspreiden. Helemaal in deze tijden van het coronavirus is het spreiden van kosten fijn. 

Je hebt van zakelijke partners waarschijnlijk wel eens gehoord van Microsoft Azure. Zij hebben helemaal geen eigen servers meer. Hun IT besteden ze volledig uit, inclusief het leasen van servers en alle hardware bij een Microsoft Gold Partner. Geen enkele laptop is van henzelf. Dat zou ook een goede oplossing voor jou zijn. Maar dat klinkt best eng. Want je weet eigenlijk niet goed wat Azure is. 

Wat is Microsoft Azure precies? 

Azure is een groep van 58 datacenters van Microsoft verspreid over de hele wereld. Het zijn niet zomaar datacenters, het zijn een van de meest beveiligde plekken op aarde! 

Oké.  

Je kunt zelf servers aanschaffen en in je pand of datacenter zetten. Maar je kunt ook een stukje server van Azure huren. 

Maar waarom zou ik dat doen? 

Nu betaal je in 1 keer voor je servers. Bij Azure betaal je elke maand een bedrag voor de servers die je gebruikt. Gebruik je het even niet? Dan zet je het uit en bespaar je direct. Je spreidt daardoor je risico, want je houdt geld in het bedrijf. 

Geld dat je nu kunt gebruiken als buffer tegen het coronavirus. En daarnaast staat jouw data op de meest veilige plek op aarde die je kunt bedenken. 

Azure is simpel gezegd een enorme computer van Microsoft die we met iedereen in de wereld kunnen gebruiken! En daardoor besparen we allemaal geld en gedoe door schaalvoordeel. Want we delen samen met duizenden andere bedrijven de investering in een pand, de servers, veiligheid, onderhoud en stroom. En dat hoef je niet zelf te regelen, dat doet Microsoft allemaal voor je! Dus je hoeft er ook niet over na te denken. 

Vergelijk het met parkeergeld dat je moet betalen als je parkeert in een binnenstad. Hoe lang ben je weg, 20 minuten of een uur? Voor de zekerheid betaal je maar voor een uur. Want een boete wil je voorkomen. Waarschijnlijk is een uur te lang, maar dat weet je niet zeker. Met een parkeer app heb je meer zekerheid. Want dan betaal je alleen maar geld kwijt voor de tijd dat je parkeert. 

Zo is het ook met Azure. Je betaalt geen cent meer dan de serverruimte die je nodig hebt. 

Sommige ondernemers denken nu: ik lease mijn servers, laptops en andere hardware al. Dan heb ik toch niets aan Microsoft Azure?

Dan blijft de vraag waar je jouw servers neerzet: in jouw eigen pand, een eigen datacenter of een datacenter in de buurt. Dan ben je alsnog geld kwijt voor het kopen of huren van die ruimte. En, de afschrijving blijft lopen. Of je het gebruikt of niet. Die kosten heb je met Azure ook niet meer. 

Kortom: door Azure hoef je niet meer na te denken over servers en hoef je dat enorme bedrag niet meer af te tikken! Helemaal als je Azure en je hardware bij een en dezelfde leverancier afneemt. 

Heb je nu een beter beeld van Azure en is nu helder wat Azure voor jouw bedrijf kan betekenen? Of zou je er graag nog persoonlijk, telefonisch of via Teams, over sparren? Neem dan vrijblijvend contact op met onze specialist Corno. Hij vertelt je graag alles over Azure!

Neem contact op

Azure is een van onze diensten als managed service provider. Klik op een van de links om meer over een van deze onderwerpen te lezen.

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA. Bekijk het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van Google.