Support

Een van de veiligste plekken op aarde: een datacenter van Azure

Ik vertrouw de Cloud voor geen meter. Azure, niets voor mij. Veel te onveilig. Ik heb te vaak in de krant gelezen dat er weer klantgegevens op straat liggen of een bedrijf gehackt werd. Ik houd het liever in eigen hand.

Dat is wat Jeroen vorig jaar tijdens het eerste gesprek tegen ons zei. Hij was op LinkedIn een artikel van ons tegengekomen over Azure en hij had geklikt, want met een klant had hij het toevallig net gehad over Azure. Die klant was erg enthousiast.

Maar Azure klonk voor hem heel vaag. Een hack of klantgegevens die op straat belanden kon hij echt niet gebruiken. Toch was hij nieuwsgierig geworden

Nu werkt zijn accountantsbureau een half jaar veilig en zonder problemen met Azure. En zijn klanten zijn ook enorm blij met die overstap.

Twijfel jij over Azure, omdat je Azure vaag vind? Lees dan verder. Want veiligheid van jouw data heeft de hoogste prioriteit voor Microsoft. Als jij wilt dat niemand zomaar bij jouw data kan, dan moet je voor Azure kiezen. Hun 90 (ISO, SOC, PSI DSS) veiligheidscertificaten zijn het bewijs!

Vragen over de veiligheid van Azure zijn eenvoudig te beantwoorden

  1. Wie kan er allemaal bij mijn data?
  2. Waar staat mijn data eigenlijk?
  3.  Wie is er eigenaar van de data? 

Drie vragen die wij vaak van klanten krijgen als we het over Azure hebben. 

De antwoorden zijn eenvoudig: alleen jij kunt bij je data, jij beslist in welke datacenters van Azure je data staat en jij bent de eigenaar, terwijl Microsoft de medeverantwoordelijkheid draagt! 

Azure garandeert je dat niemand anders bij jouw data kan! Dat betekent dat jouw data veiliger is dan welke server dan ook. Identiteits- en toegangsbeheer heeft Microsoft 100% in orde: fysiek is het bijna onmogelijk om in het datacenter te komen. En jouw data is perfect beschermd tegen cyberaanvallen en voldoet aan de AVG

Natuurlijk moet je wel zorgen voor je eigen veiligheid. Als je bijvoorbeeld een zwak wachtwoord gebruikt en je wordt gehackt, is dat eigen verantwoordelijkheid… 

Microsoft investeert elk jaar miljarden dollars in de veiligheid van Azure. Microsoft heeft zelfs 3.500 securitymedewerkers in dienst. Daar kan jouw IT-afdeling nooit tegenop! 

Azure is een groep datacenters, verspreid over de hele wereld. Mocht er een nationale ramp gebeuren, dan is er altijd een datacenter die veilig is. Azure is ingedeeld in een aantal regio’s. Je kunt zelf kiezen of jouw data in 1 regio of in 2 regio’s wordt opgeslagen, bijvoorbeeld alleen in Nederland of ook in Ierland.  

Kun jij een veiligere plek voor je data bedenken dan Azure of wil je graag meer weten? 

Als er één bedrijf ter wereld is dat over de veiligheid van jouw gegevens waakt, is het Microsoft, samen met Sirrus.

Meer weten? Laat je gegevens achter!

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA. Bekijk het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van Google.


    Azure is een van onze diensten als managed service provider. Klik op een van de links om meer over een van deze onderwerpen te lezen.

      Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA. Bekijk het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van Google.