Support

Besparen met Azure

We weten 90% zeker dat Azure goedkoper is dan jouw eigen servers

Onzekerheid. Dat kenmerkt deze weken en daar houden we niet van. We zoeken als mens graag naar zekerheden. En Microsoft Azure geeft je dat: de zekerheid dat je nooit teveel betaalt voor jouw servers. Omdat je betaalt voor gebruik. 

Maar Azure gaat nog een stapje verder in de belofte van die zekerheid. Want zeker in deze onzekere tijden van het coronavirus, willen we graag kosten besparen waar dat kan. Als jouw bedrijf nog eigen servers heeft, weten we bijna zeker dat jouw bedrijf meteen geld gaat besparen. Voor 90% weten we dat zeker! 

Of jouw eigen servers nu in jouw eigen pand of in een datacenter staan: servers zijn duur! In aanschaf, het onderhoud, de stroom… 

Ontdek hoe je minder gaat betalen voor data met Microsoft Azure. En dat is niet vanzelfsprekend. Want bijna al onze nieuwe klanten die al Azure hadden, betaalden te veel voordat ze bij ons kwamen. Want ze betaalden niet exact voor wat ze nodig hadden. 

Hoezo durven we dat te zeggen? Omdat je door Azure en met Sirrus:

  1. Geen inschatting hoeft te maken van de data die je in de toekomst nodig hebt. Je voorkomt daardoor foute inschattingen, waardoor je servers koopt die voor de helft niet gebruikt worden. Die inschatting is 9 van de 10 keer veel te hoog. En dat betekent dus te veel betalen! 
  2. Opslag betaalt per GB. Je gaat dus nooit meer betalen dan je data hebt. Dat is een goed gevoel, geen weggegooid geld meer.
  3. Servers uit kunt zetten als je niet per se bij jouw data hoeft. Je betaalt dus alleen op de tijdstippen dat je bij je data moet kunnen en je betaalt niet meer als je jouw servers niet nodig hebt. Uit = uit en uit = gratis!

1. Je hoeft niet niet meer na te denken over data in de toekomst

Het kopen van servers en harde schijven is niet makkelijk. Of je dat in het verleden gedaan hebt of er net voor het coronavirus mee bezig was. Je bent namelijk niet elke dag met nieuwe servers bezig. 

Het is makkelijk te achterhalen hoeveel data je nu hebt en gebruikt. Maar dan komt het moeilijke gedeelte: die servers gaan 3 of 5 jaar lang mee. Hoeveel data heb je dan nodig? Je had een groeiplan voor de komende jaren. Dus samen met je IT-er kun je gaan rekenen. Na allemaal berekeningen, gokjes en inschattingen was het duidelijk: zoveel data heb ik dan ongeveer nodig. Waarschijnlijk…

Voor de zekerheid kopen de meeste ondernemers meer ruimte dan je nu nodig hebt. Zodat je nooit te weinig serverruimte hebt. Je investeert in een nog duurdere server. Dan wordt bijna altijd jarenlang een groot deel niet gebruikt. Vaak wordt de server nooit helemaal gebruikt en wordt een deel van de server ongebruikt weggegooid. Dat is jammer. Want je betaalt wel voor een volledige server! 

Komt ineens het coronavirus. BAM! Alles is anders. Groeiplannen de prullenbak in, want de kans dat je die haalt is 0. 

En als het goed is was je personeel en waren niet je servers je eerste zorg. Maar nu de eerste klappen zijn gevallen, moet je nadenken over kosten en besparingen! 

Die server is er daar één van. Want je data moet je nog steeds opslaan. Die data is door een crisis niet ineens weg. 

Je kunt op deze manier altijd besparen. Zelfs als je nu geen nieuwe servers nodig hebt. Je koopt dus nooit servers die te groot zijn, want je hoeft ze niet te kopen. Je huurt ze voor onbepaalde tijd, zonder dat je definitief ergens aan vast zit. 

2. Maar je betaalt ook per GB

Net als het geheugen op je laptop of mobiel sla je gegevens op. Die data heeft ruimte nodig. Maar op je laptop op mobiel heb je altijd ruimte over: zoveel GB is nog vrij… Ruimte die je hebt, maar niet gebruikt. 

Bij Azure betaal je bij opslag alleen maar voor het aantal GB’s dat je gebruikt. Dat is precies hoe groot al jouw bestanden NU bij elkaar zijn. 

Best wel een gedeelte van Azure wordt niet gebruikt. Maar dat maakt je niet uit. Dat is het risico van Microsoft! 

Daarom is Azure zo voordelig. Je hoeft van tevoren niet uit te rekenen hoeveel data je in de toekomst nodig hebt. Als je meer nodig hebt, huur je wat extra ruimte. Is dat niet nodig? Dan gebeurt er niets. En daardoor bespaar je al. 

Dat scheelt niet alleen veel geld, maar ook enorm veel gedoe en tijd. Geen hoofdpijn meer door de gedachte dat je een nieuwe server nodig hebt. Want die van Azure is nooit te klein! 

3. Je zet Azure uit als je jouw data niet nodig hebt 

Hoeveel klanten nemen tussen 0:00 en 6:00 contact met jouw bedrijf op? Bijna niemand! Dan kunnen we bijvoorbeeld 3 van de 5 servers ‘s nachts uitzetten. Dat scheelt toch weer. Want al die stroom en koeling kost veel geld. Dit voorbeeld bespaart je 20%! 

Maar stel dat dit ook geldt voor het weekend… En er zijn veel bedrijven die een piekseizoen hebben. Vanaf maart tot augustus is het enorm druk. Dan heb je veel meer data nodig dan de andere maanden. Zonde als je dan het hele jaar betaalt. 

Voor elk bedrijf is er een creatieve manier om momenten te vinden dat je jouw servers tijdelijk uitzet. 

Heb je daar zelf al een idee bij?

De voordelen van Azure in tijden van het coronavirus 

Het coronavirus zorgt online voor veel veranderingen. 

Veel bedrijven krijgen ineens 10 keer zoveel bezoekers op hun website. Niet alleen Thuisbezorgd en Jumbo. Veel servers kunnen die enorme bezoekersaantallen niet aan. Die websitebezoekers wil je toch niet missen, omdat jouw website crasht? Even snel een server kopen lukt dan niet meer. 

Dan schaal je bij Azure tijdelijk even op. Je gebruikt net iets meer data. Is de piek weer voorbij? Dan schaal je automatisch weer af. 

Wil je besparen op de servers van jouw bedrijf? Met of zonder coronavirus: ga er mee aan de slag!

Er zijn dus heel wat verschillende knoppen waar we aan kunnen draaien om te besparen met Azure. Wil je hulp bij de juiste keuzes? Dan helpen we je graag. Want niets is zo vervelend als je keuzes maakt uit onwetendheid, die je kon voorkomen, maar je nu veel geld kosten. 

Bel of maak via Microsoft Teams een online afspraak met onze specialisten!

Maak een online afspraak

Azure is een van onze diensten als managed service provider. Klik op een van de links om meer over een van deze onderwerpen te lezen. 

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA. Bekijk het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van Google.