Support

Kopie van jouw servers in de cloud zodat je bij calamiteiten door kan werken

Hoe is jouw organisatie voorbereid op ongewenste calamiteiten? Wellicht, denk je helemaal niet na over eventuele calamiteiten. Maar, toch behoort het tot de mogelijkheden dat ook jouw organisatie doelwit wordt van bijvoorbeeld een hackaanval, stroomstoring of brand.

Hoe heb jij het geregeld?

Staan jouw bestanden op een server op jullie locatie? Of waar bevinden de bestanden en servers zich. Neem niet het risico, dat alles op één locatie staat. Je moet er toch niet aan denken dat alles in één klap wegvalt. Een optie is om jouw servers in twee datacenters onder te brengen. Maar dat betekent dat je nog een keer het gehele proces doorlopen moet. Concreet betekent dit, dat je nog een keer je netwerk en servers moet inrichten voor een tweede datacenter, die je misschien niet veel gebruikt. Dat is onnodige kosten maken.

Onnodige kosten maken is helemaal niet nodig. Want de oplossing is er al. 

Gebruik maken van Azure is de enige efficiënte oplossing

‘Ik doe het al jaren zo. Waarom zou ik het dan anders in gaan richten?’ Die gedachtegang kunnen wij voor een gedeelte wel begrijpen, maar je moet weten dat je geld kunt besparen en dat je een stuk efficiënter gaat werken. Je krijgt altijd een kopie van je servers, die in geval van calamiteiten doorgezet worden naar één van de Azure datacenters. Even concreet, dit betekent dat je geen investeringen hoeft te doen voor het geval dat. Naast een lage maandelijkse fee, hoef je alleen te betalen als je je servers gaat uitwijken bij bijvoorbeeld een calamiteit. Efficiënt toch? Je betaalt dus niet standaard, maar alleen als je er daadwerkelijk gebruik van maakt. 

Zonde. Veel effectiever is gebruik maken van Azure.

Automatisch wordt er een kopie van je servers naar het veilige Azure datacenter gestuurd. Als er een keer een calamiteit is, kunnen je servers in Azure eenvoudig opgestart worden. Je betaalt alleen een klein bedrag voor de opslag van de servers. Huur van het datacenter e.d. heb je niet. Pas als je de servers in Azure aan gaat zetten, ga je daarvoor betalen. Dus betaal je nooit te veel en alleen voor gebruik.

Vragen over werken in de cloud? Lees alles over de voordelen van de cloud

Waarom werken in de cloud

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA. Bekijk het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van Google.