Support

Werkplek in de Cloud met Microsoft Azure en Sirrus

Bespaar slim met Sirrus

Je wilt niet wachten op jouw laptop die moet updaten. Een printer die niet werkt omdat er netwerkroblemen zijn. Het vergaderscherm die het niet goed doet. Die dagelijkse problemen herken je. En die voorkomen wij. En dat moet zo goedkoop mogelijk. En dat gebeurt ook. Want door ons betaal je per uur voor de benodigde capaciteit van de servers. En voor het aantal werknemers dat je vandaag hebt. Slim besparen begint bij Sirrus. Dat is ons werk als managed service provider.

 

Ben jij accountant, fabrikant, transportbedrijf, tuinmeubelcentrum ondernemer, advocaat of een marketingbureau? Benieuwd of een werkplek in de cloud iets voor jou is? Al vanaf 30 werknemers bespaar je zoveel met de Cloud van Sirrus…

 

 

De definitie van werken met de clouddiensten Sirrus

Dat noemen we werken met clouddiensten

En dat gaat nog een stapje verder. Je gaat geen software meer kopen op jouw laptop. Die software ga je met Sirrus ga voor onbepaalde tijd huren. Dit noemen we SaaS (en dat betekent Software as a Service).De software is het product is wat wij voor jullie regelen. Hoef jij niet meer over na te denken.Simpel hé! En die gehuurde software gebruik je via het internet. En dat zorgt ervoor dat je elke dag met de nieuwste versie werkt. Je bent klaar voor de klanten van morgen met de clouddiensten van Sirrus. Ga ook voor een cloud werkplek online!

  Gaat jouw bedrijf ook helemaal over naar de Cloud?

  Werken in de Cloud is makkelijker dan jij nu denkt. Maar misschien ben je juist een ondernemer die precies weet welke Cloud hij tegenkomt in de reis van jouw bedrijf. Wat jouw visie ook is: je zoekt meer informatie over online werken.

   

  Voor allebei de situaties moet je luisteren naar wat de Cloud voor jouw bedrijf kan betekenen. Want je wilt graag bevestigd worden in de vraag of het voor jouw bedrijf interessant is om jouw werknemers te laten werken in de Cloud. En de kans is groot dat straks blijkt dat online in de Cloud werken jouw bedrijf nu tijd en energie gaat kosten. Maar straks juist geld gaat besparen. En dat is de reden waarom Sirrus bestaat. Wij zijn niet gratis. Maar wij leveren jouw bedrijf wel geld op.

  Naar de Cloud met Sirrus

  De meestgestelde vragen over online werkplekken

  Maar we gaan nog eventjes een stapje voor je terug als we te snel gingen. Want wist je dat eigenlijk iedereen gebruik maakt van de Cloud? Waarschijnlijk gebruik je bijvoorbeeld Instagram of Facebook. Anders Whatsapp wel. Jij werkt al in die openbare Cloud. De mails die je misschien met Gmail verstuurd. De vakantiefoto’s die je in een gedeelde map op Dropbox met jouw vrienden opslaat. Misschien heb je tijdens jouw studie wel gewerkt met Google Docs. De Cloud is dichterbij dan jij nu denkt. Dat noemen we Cloudopslag.

   

  Nu denk je misschien. Ik ben er ook als ik die apps gratis gebruikt. Er is een zakelijke Dropbox. Drive en Google Docs zijn gratis. En ik kan een online een versie van Office 365 online kopen.

   

  Klopt. Die apps werken in de Cloud én zijn gratis. Maar ja. Wie is de juridische eigenaar van jouw data? Wie bel je als die apps niet werken? En dan heb je geen goede back-up van jouw bestanden. Je kunt maar een beetje data opslaan. En het laatste grote nadeel is dat je met verschillende apps werkt…

  Dan werk je diverse apps. Dat is een gedoe. Bij verschillende grote bedrijven. Google en Dropbox. Apple en Microsoft. Al die apps willen eigenlijk niet samenwerken.

   

  Luister maar naar Jan als voorbeeld. Jan is ondernemer van Dichtbij Boeken B.V. Zijn bedrijf werkt nu helemaal in de Cloud. Met zijn werknemers organiseert hij vakanties voor gezinnen met jonge kinderen tot vier jaar. Hij maakt al jaren gratis gebruik van bijvoorbeeld Google Drive en heeft toen hij vijf jaar geleden begon een Officepakket gekocht. En als er een nieuwe werknemer kwam? Dan regelde hij inloggegevens voor Drive en kocht hij een nieuw Officepakket voor hem.

  De kans is groot dat je nu Word of Excel open hebt staan op jouw computer. Gecheckt?  Natuurlijk wil je blijven werken in dit vertrouwde programma.

   

  Je werkt nu met Office op jouw computer of laptop. Op jouw harde schijf sla jij nu jouw Word-documenten op. Met Office 365 ga je werken in dezelfde Word.

   

  Alleen dan de nieuwste versie. En dan worden jouw documenten dan opgeslagen op een server van Microsoft. Dan raak je een document nooit meer kwijt. Dan typ je thuis verder waar je gebleven was. En je kunt makkelijk samenwerken met een collega. Je ziet hem letterlijk typen als jullie samen in één document werken.

   

  Van ons ontvang je meteen de nieuwste en veiligste versie van Office als Microsoft die uitgebracht heeft.

  Maar waarom zou ik zelf niet in de Cloud gaan? Ik kan zelf een abonnement Office 365. Maar Microsoft heeft er zoveel. Welk abonnement past bij jouw bedrijf? En waarschijnlijk kan Azure goedkoper. En als Gold Partner van Microsoft krijgen wij financiële voordelen.

  En als je het zelf regelt dan ben je ook verantwoordelijk voor updates. Daar heb je speciale kennis voor nodig. Die kennis kan jouw IT’er al hebben. Maar wij weten dat er weinig IT’ers zijn die de kennis van Microsoft Azure en Office 365 hebben om geld te verdienen met de Cloud. Didacticum vertelt je daar alles over als je meer wilt weten om jouw IT’ers samen met Sirrus wilt omscholen.

  En werken in de Cloud kan niet zomaar. Dat is ingewikkeld zat. Wij helpen je bijvoorbeeld je te houden aan de AVG.

   

  Gelukkig. We dachten dat die vraag nooit zou komen. Zijn er ook bedrijven voor wie de Cloud niet interessant is? Ja en nee. Ja als je bijvoorbeeld geen snel internet hebt.

  Stel je voor dat je in een regio werkt waar het internet niet optimaal is. Bestaat dat nog in Nederland? Jazeker. Dat laat een IT-scan zien. De Cloud vraagt meer internet dan jouw eigen servers. Is dat niet het geval? Dan kan jouw bedrijf soms tijdelijk nog niet geschikt zijn om te profiteren van Cloud-voordelen. Zijn mijn laptops en computers wel geschikt voor online werken? Gelukkig hoeven je alleen maar te vertellen dat bijna alle hardware van jouw werkplekken geschikt is. Als hun internetverbinding maar goed is. Want wij zorgen ervoor dat opslag van jullie laptops niet nodig meer is.

  Maar mijn data dan? Er zijn klanten die niet willen dat ik mijn data in een datacenter van een ander opsla. Er zijn veel klanten die dit zeggen. Wij herkennen dit. Vaak is dit angst voor het onbekende. Want de Cloud is dan nieuw. Maar kijk eens naar alle banken van Nederland. Zij gaan toch ook niet voor niets over naar Office 365?

   

  Een van onze klanten is bijvoorbeeld een patentenbureau. Zij werken vragen voor klanten uit. En dat zijn gegevens die geheim moeten blijven. Sommige klanten wilden dan in hun contract dat hun data niet in de Cloud mocht staan. Maar gelukkig kon onze klant aantonen dat de Cloud van Microsoft veiliger is dan de servers van hun concurrent. Want de servers van Microsoft Azure hebben meer dan 70 certificaten! En zo veilig gaat jouw eigen server nooit worden.

   

  Maar goed. Aan dit voorbeeld heb jij eigenlijk niets. Dan beslis je dat je vanwege die klanten niet naar de Cloud gaat. Maar gelukkig kies je dan voor de hybride Cloud. Dat betekent dat je bijna helemaal in de Cloud werkt. En dat de data van die speciale klanten opgeslagen wordt op de servers die bij jou in het pand staan.

  Misschien gebruik je nu al G Suite of Box Enterprise. Of jullie hebben al licenties van Office 365. Dat nemen we allemaal mee. We gaan gewoon inventariseren wat je nu al gebruikt en wat je daarmee wil bereiken. Dan ontdekken we misschien wel dat je niet de goedkoopste licenties van Office 365 gebruikt die het beste bij jouw bedrijf passen… Dan gaan we aan de slag.

  Als je tegen ons zegt: wij willen met jullie gaan werken in de Cloud. Dan gebeurt er het volgende:

  • Wij komen langs bij jullie bedrijf. We gaan scannen. Dat noemen we een IT-scan. Dan ontdekken we hoe we zo efficiënt en slim mogelijk jouw software in de Cloud krijgen.
  • Dan gaan we samen ontdekken of jullie helemaal in de Cloud willen of maar gedeeltelijk. Misschien wil je wel jouw eigen servers bewaren. Want die zijn nog niet zo oud. En die waren duur toen jullie ze kochten. En of jullie wel software licenties nodig hebben. Zo goed en goedkoop als mogelijk de Cloud in.
  • Dan ga je een dienst Jullie maken al waarschijnlijk gebruik van apps die zich in de zogenaamde public Cloud bevinden. Maar die gaan we privé maken. Dat is geen privécloud met een eigen datacenter. Maar dat is wel een Cloud waar jij beslist.

   

  Werken met Sirrus is helemaal zo gek niet.

  Werken in de Cloud bij Microsoft Azure en Sirrus

  Werken moet zo makkelijk mogelijk zijn. Het moet zo weinig mogelijk energie kosten en zoveel mogelijk energie opleveren. Daar zijn we bij Sirrus fan van. We houden allemaal van vrijheid. En die vrijheid creëren we met Microsoft Azure. Jouw bedrijf gaat scoren met de clouddiensten van Sirrus!

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA. Bekijk het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van Google.