Support

Back-up overzetten. Voldoet de Cloud wel aan de AVG?

Het verplaatsen van jouw bestanden naar de veilige cloud. Hoe veilig is dat eigenlijk?

Je wilt niet dat gegevens kwijt raken of erger nog in handen komen van mensen, die deze gegevens niet mogen ontvangen. Daarom is het belangrijk dat er back-ups gemaakt worden en dat jouw gegevens en bestanden veilig in de Microsoft Cloud worden ondergebracht. Maar voldoet Microsoft cloud aan de AVG-wetgeving? Daar geven we je in dit artikel antwoord op.

Voldoet de Microsoft Cloud aan de AVG?

Je maakt je misschien terecht zorgen over de privacy. Maar laten we je zorgen direct wegnemen. Ja, de Microsoft datacenters van Office 365, Microsoft 365 en Azure voldoen aan de AVG/GDPR wetgeving. Daar ben je van verzekerd. Microsoft heeft rondom dit thema een ruime verzamelbak gecreëerd op haar website om op alle vragen antwoord te geven. De link naar deze meest gestelde vragen vind je hier. 

Volgens richtlijnen Europese Unie en Rijksoverheid

Alle contracten die we aanbieden zijn volgens de modelovereenkomsten van de Europese Unie. Ook de Nederlandse overheid gebruikt de Microsoft Cloud en heeft deze modelovereenkomsten goedgekeurd en omarmt. Zie hier Rijksoverheid en Tweede kamer

Dit betekent alleen niet dat je als bedrijf gelijk klaar bent. Microsoft gaat correct om met de gegevens die ze van jou krijgen via de Cloud. Zelf ben je verantwoordelijk als bedrijf dat je bepaalde personeelsdossiers en dergelijke zelf tijdig vernietigd. Microsoft biedt in de Cloud tools aan om dit eenvoudig voor je te regelen, maar je bent zelf verantwoordelijk om dit als bedrijf te activeren. En daar helpen we je vanuit Sirrus graag bij!

Ben je nog niet overtuigd of zit je nog vol met vragen over AVG en de Cloud?

Neem contact op 

Neem contact op

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA. Bekijk het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van Google.