Support

Nieuwe IT check in Accountantsverklaring

IT audit bij accountantsverklaring

Beroepsvereniging Norea, de beroepsorganisatie voor IT auditors, werkt aan een IT-auditverklaring die in de toekomst mogelijk een voorwaarde wordt om een bedrijfskrediet of belleging te ontvangen. Daarnaast wordt dit hoogstwaarschijnlijk onderdeel van de accountantsverklaring. De check geeft o.a. accountants en overige belanghebbenden concrete richtlijnen wanneer zij IT-systemen controleren.

Wereldwijd wordt steeds meer duidelijk hoe belangrijk het is om een IT-systeem goed te beveiligen. Hackers krijgen steeds vaker (gevoelige) data in handen en/of bedrijven verliezen data door een niet goed ingerichte omgeving. Volgens Angeline van Dijk directeur Hoofdinspecteur van agentschap Telecom is de noodzaak hoog om in deze snel digitaliserende wereld ‘in control’ te zijn en zeker ook te blijven.

Bedrijfscontinuïteit & Informatiebeveiliging
Een IT-auditverklaring zorgt voor borging bij een zelf opgesteld IT-verslag. In een basis IT-verslag wordt terug gekeken op de beheersing van IT in het afgelopen jaar maar dit is niet voldoende. Het toekomstige IT verslag moet vooral iets zeggen over de toekomstbestendigheid van een organisatie waarbij Informatiebeveiliging, bedrijfscontinuïteit van essentieel belang zijn voor stakeholders.

Weet u zeker dat u veilig werkt en uw bedrijfscontinuïteit geborgd is?
Vraag hier een gratis check aan.

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA. Bekijk het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van Google.