Support

Minder zorgen, minder onderhoud met Azure

Je kunt je eigen server op Azure laten draaien, dat heb je in de vorige blog geleerd. Maar je kunt ook je servers en applicaties moderniseren door Azure. Dat betekent dat je een stapje verder gaat. Dat noemen we PaaS, Platform as a Service.

Van traditioneel naar modern werken in de cloud

Traditioneel heb je een server. Die server geef je een bepaalde rol. Jou IT-er maakt er een web- of database server. Hierdoor moet hij zowel de server zelf als de rol van beheren en beveiligen op zich nemen.

Wanneer je kiest voor PaaS, dan neemt Microsoft dit werk (geautomatiseerd) voor jou uit handen. Je neemt geen server af waar je zelf een database server van moet maken, om vervolgens daarop weer een database te plaatsen. Maar je neemt gewoon simpelweg een database af. Hoe dat exact allemaal in elkaar steekt zou jou eerlijk gezegd een zorg zijn! Als het maar veilig is. Dat regelt Microsoft. Dus zelf geen updates, antivirus, en dat soort beslommeringen. Je wilt gewoon een database of een website hosten. En niet hoeven te denken aan wat er allemaal nodig is om dat voor elkaar te krijgen.

Azure bied hiervoor het ideale platform!

Ongekend flexibel met Azure

Azure heeft het grote voordeel dat je eenvoudig kunt op- of afschalen. Zo betaal je nooit te veel voor je servercapaciteit. Dus krijg je bijvoorbeeld veel nieuwe klanten die je website bezoeken, dan is dat geen probleem. Automatisch wordt er dan tijdelijk een extra server bijgeplaatst om de piek op te vangen. Dit automatische proces voorkomt dat je voor verrassingen komt te staan. Want dat is de kern van Azure, je betaalt voor wat je gebruikt.

Traditioneel moet je zorgen dat je server geschikt is om de piek aan te kunnen. Je moest dus een duurdere server kopen dan je 90% van de tijd nodig hebt. Bij Azure heb je hier geen last van. Omdat je vrijwel onbeperkt kan op- en afschalen.  

Als je kiest voor PaaS, zorgt Azure voor:

  1. Het instellen en onderhouden van je servers, patches en dergelijke.
  2. Updates en upgrades naar de nieuwste versie. 
  3. De veiligheid van jouw apps en software met firewalls en veiligheidsupdates. 
  4. Een goede netwerk infrastructuur tussen software en hardware.

Wil je op deze manier gebruik maken van Azure, dan kun je de tijd die je IT’er kwijt is aan beheer enorm verkleinen. Kennis over Azure is verreist. Want het beheren van apps op een server van Azure werkt heel anders dan op de traditionele manier. 

Heeft jouw IT’er die kennis niet? Dan helpen wij hem graag. Dat kan op drie manieren:

  1. Wij nemen het beheer van Azure van je over.
  2. We ondersteunen jouw IT’er bij het overzetten van jouw applicaties. 
  3. We kunnen hem trainen om de apps zelf in Azure te beheren.

Ben je klaar om te switchen? Van traditionele servers naar Azure. Dit levert jouw flexibiliteit op. Eenvoudig op- en afschalen. Betalen voor echt gebruik. Geen verrassingen. Dus bespaar geld door Azure. Meer weten over Azure? 

Meer over Azure

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA. Bekijk het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van Google.