Support

Is er evenwicht tussen jouw technologie en het gebruik ervan

In een recent artikel stond dat één op de vijf kantoorprofessionals werkstress ervaart door technologische innovaties. Blijkbaar is er geen goede balans tussen al deze nieuwe technologieën, die overal versneld geïmplementeerd worden, en de manier waarop kennisoverdracht plaatsvindt. Dat moet toch anders kunnen?

Wat wordt je verteld?

Je moet migreren naar de cloud en ervoor zorgen dat mensen altijd en overal kunnen samenwerken. Collega’s moeten veilig werken, data moet optimaal ingezet worden om te innoveren en informatie moet vooral snel beschikbaar zijn. Als dat allemaal voor elkaar is krijg je ook nog een veel betere balans tussen werk en privé. Dat is zo ongeveer de belofte die door veel IT aanbieders gepredikt wordt.

Wat is de realiteit?

Dat cloud (gelukkig) steeds meer geaccepteerd is. Dat mensen lang niet altijd weten hoe ze moeten samenwerken, dat AVG en veiligheid vooral met mensen te maken heeft, dat we nog steeds met z’n allen urenlang onnodig aan het zoeken zijn en dat applicaties lang niet voor de volle 100% gebruikt worden. O ja, er zijn nogal wat collega’s die de balans enigszins kwijt zijn. Het zijn die mensen die vanwege dit verkeerde evenwicht ook in de avonduren en weekenden aan het doorwerken zijn. Ken je ze ook?

Balanceren gaat minimaal over twee zaken

Dat is altijd zo. Voor ons betekent het dat we aan de ene kant didactische vaardigheden inzetten; via kennisoverdracht stimuleren we beter gebruik van de nieuwste cloud technologieën en business applicaties. Aan de andere kant zorgen we ook voor implementatie en advies. Want je kunt wel doorslaan en teveel voor de techniek gaan, maar dan is de kans op ontevreden en gestreste medewerkers veel groter. Over wat dat betekent zijn boeken vol geschreven. Andersom gaat het ook op; kennis overbrengen over zaken die verouderd zijn is nu eenmaal niet echt effectief en nuttig.

Het gaat steeds vaker over “Usage”

Deze boodschap komt ook van Microsoft zelf. Tijdens het Microsoft Inspire event werd meer ooit dan ook de nadruk gelegd op het feit dat we met z’n allen meer moeten doen om het werken in de cloud te bevorderen. En dat is wat ons betreft precies de spijker op z’n kop slaan en waar onze roots liggen, omdat we al in 1999 Microsoft Learning Partner werden en nu ook Microsoft System Cloud Integrator zijn. Meer hierover lees je in dit artikel.

Op zoek naar een betere balans?

Of het nu kennis is of gaat om een complexe implementatie, we brengen je graag weer in balans indien je naar een bepaalde kant iets teveel bent doorgeslagen.

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA. Bekijk het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van Google.