Support

Bepaalt jouw it infrastructuur het succes

Ben je er zeker van dat jouw IT infrastructuur zorgt voor huidig en toekomstig succes? Een serieuze vraag, omdat voor de meeste bedrijven IT inmiddels van levensbelang is. Alles is er van afhankelijk, terwijl al die technologische ontwikkelingen voor veel directieleden of managers niet of nauwelijks meer te volgen zijn. IT behoort vaak niet tot de core business van de organisatie. Hoe ga je dan zorgen voor een IT infrastructuur die aan jouw succes bijdraagt?

Wie vertrouw je het toe?

Als je het zelf niet weet, dan ga je op zoek. Om grip te krijgen op de business, de IT infrastructuur voor je te laten werken en succesvol te blijven zijn er honderden alternatieven. Natuurlijk kun je op de kennis en expertise van de eigen IT afdeling vertrouwen of een Managed Services provider in de hand nemen die het hele beheer van de infrastructuur van je overneemt. Twee uitersten, waar nog vele alternatieven tussen liggen. Waar het echt om gaat is wie het beste antwoord geeft op de probleemstelling of de uitdaging van de organisatie.

Succes wordt weleens afgeremd door andere belangen

Er is bijvoorbeeld veel aandacht voor ‘de cloud’, maar er zijn ook mensen die dergelijke ontwikkelingen als bedreiging voor hun baan zien. Soms terecht, maar meestal onterecht, omdat cloud nieuwe specialisaties binnen het IT vakgebied met zich meebrengt. Krijg je wel alles te horen?

Nog een ander voorbeeld: Waarschijnlijk herken je ook wel die leverancier die iets teveel aandacht had voor zijn unieke oplossing, terwijl jouw vraag toch echt anders was. Zijn belang stond voorop, niet dat van jou. Krijg je wel wat je wilt? Vertrouwen kan pas gegeven worden als er goed geluisterd wordt naar de vraag achter de vraag en er altijd op een open en eerlijke manier naar meerdere alternatieven gekeken wordt.

Drie alternatieven om meer grip te krijgen

Wij geloven vooral dat cloud infrastructuren zorgen voor succes. Maar in een eerdere blog beschreven we ook dat succes altijd afhankelijk is van de techniek in combinatie met de mensen die ermee werken. Daarom zijn dit onze (menselijke) alternatieven om meer grip op de IT infrastructuur te krijgen:

1. Bestaande mensen bijscholen

Als je jarenlang als IT’er in een on premise omgeving gewerkt hebt, kan je niet verwachten dat er automatisch kennis is over bijvoorbeeld het Microsoft Azure cloud platform. Daarvoor bieden we diverse opleidingen, waardoor IT’ers de juiste Microsoft certificeringen en Development opleidingen behalen. In de tussentijd laten we je alvast profiteren van de onbegrensde mogelijkheden van dergelijke cloud platformen.

2. Nieuwe mensen zoeken

Bij Didacticum brengen we vraag en aanbod van IT talent bij elkaar en gaan we op basis van jouw behoeften ook actief voor je op zoek.

3.Bedrijven volledig ontzorgen, mensen leveren

Dat kan via de Managed Services diensten van Sirrus. Als IT helemaal niet tot je core business behoort en je toch continu van een moderne cloud infrastructuur wilt profiteren.

Ook meer succes?

Een IT infrastructuur is steeds bepalender. Zowel de implementatie als de ondersteuning op het gebied van beheer, opleidingen en support kunnen wij verzorgen. Zo blijft de continuïteit van uw IT infrastructuur gewaarborgd.

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA. Bekijk het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van Google.