Support

Een back-up met Azure maken. Waarom zou je? 

Een behoorlijk groot document. 25 pagina’s vol geschreven met een gedegen rapportage. Meerdere dagen gezwoegd en klaar om vol trots te presenteren. In één klap weg. Je systeem op zwart, alles kwijt. Uren werk, de prullenbak in. AU! Een simpel voorbeeld, die iedereen vroeg of laat weleens heeft meegemaakt. Iets wat je geen twee keer overkomt toch? En dan te bedenken dat, dit te voorkomen is… Juist, met Azure maak je altijd standaard een back-up en voorkom je deze narigheid.

Zo maak je met Azure een back-up

Azure maakt het mogelijk om via twee manieren een back-up te maken:

 • Kopie van jouw servers in de cloud zodat je bij calamiteiten door kan werken.

 • Maken van een backup van bestanden op jouw servers naar de veilige Microsoft Cloud

1. Grote stroomstoring, geen probleem dankzij back-up Azure

Regelmatig komt het voor dat het stroomnetwerk uitvalt. Wat doe jij als je servers uitvallen? Een grote stroomstoring, internet uitval of een brand? Het zou niet de eerste keer zijn. In dat geval wil je graag dat je servers uitwijken naar een andere locatie. Een mogelijkheid is dat je daar een tweede datacenter voor gebruikt, maar dat is een complex verhaal. Dat betekent dat je nog een keer je netwerk en servers moet inrichten voor een tweede datacenter, die je misschien niet veel gebruikt. Dat is onnodige kosten maken.

Zonde. Veel effectiever is gebruik maken van Azure.

Automatisch wordt er een kopie van je servers naar het veilige Azure datacenter gestuurd. Als er een keer een calamiteit is, kunnen je servers in Azure eenvoudig opgestart worden. Je betaalt alleen een klein bedrag voor de opslag van de servers. Huur van het datacenter e.d. heb je niet. Pas als je de servers in Azure aanzet, ga je ook daarvoor betalen. Dus betaal je nooit te veel en alleen voor het gebruik.

2. Jouw bestanden in de veilige Microsoft Azure Cloud

Niets is zo vervelend als je gegevens kwijt raken. Doordat je zelf een bestand verwijderd of overschreven heb. Zoals we allemaal wel eens hebben meegemaakt. Of als je last heb van een ransomware aanval die al je gegevens versleuteld heeft. Wel zo fijn als je dan een back-up hebt gemaakt, waarmee je data eenvoudig terug kunt zetten.

Waarom zou je nog langer wachten en werken op je eigen data server. Geen gesleep en getrek met disks, tapes, casettes en dergelijke naar kluizen bij jou of de secretaresse thuis. Kies voor zekerheid en werk in de cloud. Geniet van de vele voordelen van Azure en wij zorgen dat je altijd back-ups paraat hebt in geval van calamiteiten.

Waarom Azure Back-up maken?

Simpelweg, omdat het voordelen oplevert voor jou als gebruiker. Zo krijg jij:

 • Back up op locatie voor snelle restore

 • Back up in de veilige Azure Cloud

 • Niet meer slepen met tapes, disks, harde schijven en cassettes.

 • Niet meer betalen dan nodig

 • Zelf je eigen bewaartermijn kiezen.

 • Gegevens zijn optimaal beveiligd.

 • en nog 5 voordelen.

 • Ontdek alle voordelen en specifieke details via ‘Waarom Azure Back-up’

Maak jij al gebruik van de voordelen van de back-up mogelijkheden met Azure? Praat er eens over door of ontdek wat Azure voor jouw organisatie gaat betekenen.

Meer informatie

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA. Bekijk het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van Google.