Support

Afspraken maken met Microsoft Bookings

Afspraken maken voor je winkel met Microsoft Bookings

Wat een goed nieuws! Op afspraak mogen de winkels weer open. Een hele opluchting voor zowel ondernemer als consument. Maar… de ondernemer moet wel op afspraak gaan werken. Hier komt een hele administratie bij kijken. Maar als je slim bent kan dit anders. Gelukkig bestaat er een gratis reserveringssysteem van Microsoft: Microsoft Bookings. We vertellen je er graag meer over!

Gratis afsprakensysteem met een agenda koppeling

Bij vrijwel elke Office 365 licentie is Microsoft Bookings inbegrepen. Dit betekent dus dat dit afsprakensysteem je niets kost als bestaande Microsoft klant! Microsoft Bookings koppel je eenvoudig aan een Outlook agenda. Vervolgens krijg je een webpagina waarin klanten een tijdslot kunnen plannen voor een afspraak. Dus als je elke 10 minuten een bezoeker wil toelaten in je winkel kun je klanten zichzelf een tijdslot laten reserveren. Daarnaast heb je de mogelijk om agenda’s van personen en afdelingen te koppelen aan het afsprakensysteem.

Dit is veilig en efficiënt. Moet je voorstellen, dat elke bezoeker je gaat bellen voor een afspraak. Dat zijn 6 telefoontjes per uur, 54 telefoontjes per dag. Tijd die je liever besteed aan het helpen van je klanten in de winkel.

Afspraal inplannen microsoft bookings

Verschillende type afspraken inplannen met Microsoft Bookings

Ook voor kappers en andere contactberoepen werkt Microsoft Bookings goed. Je kunt meerdere type afspraken beschikbaar stellen op het portaal. Voor een knipbeurt heb je bijvoorbeeld een tijdslot van 15 minuten nodig, maar voor knippen en verven 30 minuten. Ook dit regelt Microsoft Bookings voor je. Ook de prijs kun je indien gewenst vooraf communiceren.

Dit zit er nog meer in Microsoft Bookings:

  • Je klanten plannen direct een afspraak in.
  • Bevestigingen en reminders sturen zodat het aantal gemiste afspraken vermindert wordt.
  • Eenvoudig afspraken aanpassen of annuleren door klanten.
  • Altijd en overal inzicht in je boekingen via pc of app
  • Automatisch boekingen toevoegen op medewerker agenda’s

Voor verschillende sectoren inzetbaar

De toepassingen zijn legio. Hoe makkelijk zou het zijn als sollicitanten zelf een sollicitatiegesprek in kunnen plannen? Of je adviesgesprek met je accountant in plant zonder eerst de secretaresse te hoeven bellen?

Binnen Sirrus gebruiken we het zelf ook. Zo kun je een gesprek met één van onze specialisten inboeken. Je ziet gelijk wanneer we een mogelijkheid hebben in de agenda. Ook wordt er een bevestigingsmail gestuurd, een agenda uitnodiging en een aantal uur van te voren indien gewenst ook nog eens een herinnering. En dat dus geheel automatisch en kosteloos!

Meer weten? Plan dan snel een afspraak in via Microsoft Bookings bij ons! En ervaar hoe afspraken met Microsoft Bookings in zijn werking gaat.

Maak een afspraak met Microsoft Bookings

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA. Bekijk het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van Google.